In deze crisis is het ontzettend belangrijk om elkaar te blijven steunen. Om naar elkaar om te kijken. Ook naar de lokale en kleine ondernemer. Want alleen zo houden we de stad levendig, ook ná de crisis.

Om deze reden willen we jullie graag via deze bloggen-reeks je voorstellen aan lokale en kleine bedrijven, die jouw steun kunnen gebruiken. Deze bedrijven richten zich op duurzaamheid en op sociaal ondernemerschap, waardoor je geen spijt zult krijgen deze te leren kennen en te supporten. Alles blogs zijn gebaseerd op interviews met de ondernemer.

Shop small, shop sustainably.

Vandaag introduceren we je aan een bijzondere winkel, namelijk een vintage storel.

We kletsen met Tim van Tim Tom.

Tim Tom is de vinden in de Nieuwe Ebbingestraat en verkoopt vintage meubels en accessoires. Tim vertelt hoe Tim Tom uitgroeide van hobby tot full time job. “De liefde voor vintage heeft van mijn hobby mijn fulltime werk gemaakt. 5 jaar geleden begon ik met 1 kastje, en dat is nu uitgegroeid tot een opslagruimte + winkel vol vintage meubels en accessoires. En omdat het bijna tijd is voor een jubileum, hopen we nog steeds op een feestje!” Tim Tom is een conceptstore vintage meubels en accessoires gecombineerd met moderne (kleine) merkjes en planten. Met de volledige collectie richten ze zich op hergebruik en duurzaam.

Hoe gaat Tim Tom om met de crisis?

Tim Tom is drie weken dicht geweest, maar de online shop was wel open, zo ook met online acties. Vanaf 20 april is de fysieke winkel weer geopend, maar wel met een net iets andere inrichting. Deze is aangepast aan de RIVM maatregelen; 1,5 afstand, speciale looproute, max 4 mensen in de winkel. Daarnaast is het nog altijd mogelijk om online te shoppen en af te halen of te laten bezorgen. 

Dit wil Tim Tom de Stadjers nog graag meegeven:

Blijf rustig, help elkaar en steun waar nodig! Soms kan een kaartje, berichtje of steunbetuiging al heel veel doen. Er hoeft geen speciale reden te zijn om lief te zijn voor elkaar. Spontane acties zijn vaak het leukst. 

Support your local business

Wil jij Tim Tom ook steunen? Of wil je gewoon lekker shoppen? Bezoek ze dan op de Nieuwe Ebbingestraat 19.

Volg Tim Tom op Instagram