Het is weer tijd voor een nieuwe blog waar we Groningse, duurzame ondernemers uitlichten. Deze week aandacht voor conceptwinkel Stardust, te vinden aan de Carolieweg 13. 

Shop small, shop sustainable, it’s SIMPL.

Wie en wat is Stardust?

De echte vintageliefhebber weet Stardust zeker al te vinden maar ook voor nieuwe kleding en accessoires is Stardust jouw go-to-shop. Stardust is een conceptwinkel én webshop met vintage, remade- en nieuwe kleding en accessoires. 

Tweelingzussen en eigenaressen Kirsten en Maria Donkin (Insta: @twindonkins) willen laten zien dat vintage kleding jouw look een eigen karakter geeft, je onderscheidt jezelf. Daarbij draag je bij aan een meer duurzame modewereld, een win-win! 

De zussen vinden het belangrijk dat Stardust meer is dan alleen een winkel. “Het is een community waarin je wordt geïnspireerd om te gaan ontdekken, out-of-the-box te denken en vooral volledig jezelf te zijn”. 

De corona-crisis; welk effect heeft dit op Stardust en hoe gaat de zussen er mee om?

Ondanks de nodige maatregelen die Stardust heeft moeten treffen om de veiligheid van de klanten en henzelf te waarborgen in deze tijd, heeft het ze ook aangezet om nog creatiever na te denken en oplossingen te bedenken voor waar je als ondernemer tegen aanloopt. “We voelen ons uitgedaagd en dat maakt het ondernemen een stukje leuker”, zeggen Kirsten en Maria. 

Stardust is gewoon open volgens de normale openingstijden maar natuurlijk met de nodige maatregelen. Bij binnenkomst wordt de klanten gevraagd de handen te desinfecteren, er wordt een maximaal aantal personen in de winkel toegelaten, er wordt extra vaak schoongemaakt en natuurlijk wordt iedereen gevraagd 1,5 meter afstand te bewaren. “Na het passen nemen we de kleding ook even apart om uit te hangen en de voorkeur gaat uit naar contactloos betalen. Verder willen we zorgen voor dezelfde gezellige en ontspannen sfeer die men van ons gewend is, zo komen we deze tijd veilig en op een fijne manier door met z’n allen”, aldus de zussen.

Wat willen de zussen van Stardust de Stadjers nog graag meegeven?

“De corona-crisis zorgt ervoor dat mensen meer in hun eigen omgeving zijn. Geniet hier ook van! Kijk eens anders naar je eigen huis, straat, ons mooie stadje én naar alle lokale ondernemers. Samen met jullie maken zij namelijk de stad uniek en gezellig, dat moeten we koesteren. Wees zelfbewust, gebruik je gezonde verstand en heb respect voor elkaar, dit is waar wij als zussen en ondernemers in Groningen voor staan”.

www.stardust-store.nl