In deze laatste editie van onze bloggen reeks waar we lokale duurzame ondernemers uitlichten is het deze keer de beurt aan KOKOTOKO. KOKOTOKO is dé plek waar je kunt shoppen voor onder andere een duurzame garderobe én je kunt er terecht voor workshops. Een bezoekje brengen waard dus! Je vindt KOKOTOKO aan de Oosterstraat 26 in Groningen. 

Shop small, shop sustainable, it’s SIMPL.

Wie en wat is KOKOTOKO?

We spraken met eigenaresse Amber die de winkel 6,5 jaar geleden begon in de Zwanestraat. KOKOTOKO is dé plek waar je met een gerust hart kunt shoppen voor duurzame kleding en een bewuste levensstijl. ‘De kleding is fairtrade en biologisch, daarnaast vind je bij ons producten die een ‘zero waste way of life’ ondersteunen. Kortom: Do good by buying happy stuff!’, aldus Amber. 

KOKOTOKO en de corona crisis, hoe ga je er als ondernemer mee om?

KOKOTOKO heeft op veel verschillende manieren een draai gegeven aan de beperkingen die de corona crisis met zich meebrengt. Privé shopsessie plannen, een telefonisch ‘vragenuurtje’ of een online shopsessie d.m.v. videobellen. Hoe creatief?!

Ook is sinds enkele weken de online shop  www.kokotoko.nl in de lucht. ”Natuurlijk 24/7 geopend en helemaal corona vrij”, zegt Amber lachend. 

Inmiddels is de winkel weer geopend met aangepaste openingstijden. Er staat een ontsmettingsstation bij binnenkomst en na het pinnen kun je direct je handen ontsmetten. Ook is er met kleine aanpassingen bewerkstelligd dat je makkelijker om elkaar heen kunt lopen in de winkel, en daardoor de 1,5 meter afstand kan behouden. 

Dit wil KOKOTOKO de Stadjers nog graag meegeven.

‘De afstand die je tot anderen ervaart wordt beïnvloed door dat wat je als verbinding ziet. Daarbij een dikke dankjewel aan iedereen die handelt vanuit het besef dat je stemt door te kopen. Het ‘geef uit bij hen die je wilt behouden’-motto is hartverwarmend!’